Франк-Валтер Щайнмайер предупреди германците за предстоящи трудни времена заради войната на

...
Франк-Валтер Щайнмайер предупреди германците за предстоящи трудни времена заради войната на
Коментари Харесай

Президентът на Германия: Идват сурови години! Привиден мир в Украйна не е решение, защото само ще засили апетита на Путин

Франк-Валтер Щайнмайер предупреди германците за идни сложни времена поради войната на Русия против Украйна. „ Предстоят ни тежки, сурови години ", сподели той в тирада към нацията, траяла 45 минути. Той нарече 24 февруари - деня, в който Русия атакува Украйна – „ исторически поврат ". По думите му Германия се намира в най-дълбоката рецесия след Обединението на страната. „ Дивидентът на мира е изразходван. За Германия стартира ера на срещуположен вятър ", съобщи Щайнмайер, съобщи Дойче Веле.

Според немския президент сме залагали прекомерно на мира, само че Германия е спазвала разпоредбите – за разлика от Русия. „ Путин освен не играеше по разпоредбите, само че и събори шахматната дъска ", уточни Щайнмайер. По думите му съветският президент слага под въпрос граници и се пробва да раздели Европа.

Германският президент предупреди, че демокрацията също е част от сериозната инфраструктура, която би трябвало да пазиме. Защитата на демокрацията изисква мощен дух и издръжливи жители.

Щайнмайер разгласи, че поддръжката за Украйна ще продължи „ до момента в който има такава потребност " – финансово и политически. Освен това още занапред би трябвало да оказваме помощ за възобновяване на страната. Що се отнася до Русия, не съществува вид за анулация на санкциите, акцентира немският президент.

Привидният мир в Украйна не е решение

С взор напред към  бъдещето Щайнмайер предизвести, че по никой метод не би трябвало в Украйна да се стига до измамлив мир. Той единствено ще ускори апетита на Путин, подчерта  той и добави, че прилежащите на Русия страни живеят в боязън. Един бърз, неправдив мир не е решение, увери немският президент.

Щайнмайер напомни, е германците имат незабравим дух и сили да се съпротивляват. Налага се да избистрим погледа си за това, от което се нуждаем в тази обстановка, акцентира той.

Германия остава мощна

Федералната република може да употребява своята мощ и мощност, построени м предишните години. Страната остава стопански мощна, има научни знания, мощни компании, а страната е дейна, а междинната класа е огромна и мощна. Сега се постанова да надграждаме тези наши мощни страни, сподели Щайнмайер. Един добре оборудван Бундесвер той уточни като един от аспектите на мощната опозиция.

В речта си немският президент засегна също и други световни рецесии, като напрежението с Китай, климатичните промени и кризата с глада. В тази връзка той акцентира какъв брой значимо е интернационалното съдействие за решаването на тези проблеми.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР